Tegnsprogstolk: #MikkelIngemann
Episode 1 Liniepavilionen. Sovsen var et mesterværk med dybde, kraft fra stegesky og en afbalanceret syrlighed, der gjorde, at en stor del af retten blev indtaget med lukkede øjne – lyt til De Brune Ridderes besøg hos Liniepavillonen i Juelsminde.
_____________________________________________________________________________
Episode 2 Løgumkloster Central Hotel. Er man i Sønderjylland og har lyst til noget brunt og lunt, så er det oplagt at svinge forbi Løgumkloster Central Hotel og smage på Børge. Med en uændret opskrift siden 1964 – inklusiv skiver af sødmælksfranskbrød istedet for den klassiske burgerbolle – er Børges bøfsandwich som at tage en bid af fortiden.
_____________________________________________________________________________
Episode 3 Centrum Cafeteria. Hvis København er Noma og Aarhus er Frederikshøj, så må Hedensted være Danmarks svar på Monarch. Hos Centrum Cafeteria i Hedensted serverer de nemlig en aldeles kedelig bøfsandwich med en sovs der angiveligt er efter original opskrift da stedet blev etableret i 1969. Lyt med og hør hvorfor Hedensted er Danmarks svar på Alabama.
_____________________________________________________________________________
Episode 4 Staalvand. Dagens stjerne fra Staalvand i Brønshøj var svøbt i det brune guld fra halsen og nedefter, og man kunne beundre det smukke arrangement af sesamkerner på toppen af bollen uden ekstra pomade. Ved nærmere eftersyn af dyrets indre blev både rå, ristede og bløde løg fundet. Det har allerede været en stor oplevelse, og der er ikke engang ført en gaffel endnu!